17-02-2020OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1993 yılında bölgenin genel ihtiyacını karşılamak , okulu olmayan köy ve mezralar maddi olanaksızlıklar içinde bulunan öğrencilere eğitim vermek amacıyla temeli atılan Gazi Mustafa Kemal yatılı Bölge Ortaokulu 2000 yılında eğitime başlamıştır. Okulumuz ilçe merkezine 1 km uzaklıkta olup 32, 750 m² alanıyla toplamda 4 bina mevcutur. Okulumuz Bünyesinde  Türkeli ilçemizin köyleri ile birlikte komşu ve çevre ilçelerdeki köylerden gelen öğrenciler bulunmaktadır.

Okulumuz ilk açıldığı yıllarda 600 kapasiteli olup 400 civarında öğrenci ile eğitim öğretime başlamış olup aynı yıllarda pansiyon binamızda yatılı olarak bu öğrenciler kalmışlardır. Taşımalı eğitime geçilmesi ve köylerden kentlere yapılan göçler gibi sebeplerden dolayı zamanla okulumuzdaki öğrenci sayısı kademeli olarak düşüş göstermiş olup bu düşüş günümüzde de devam etmektedir. 2020 yılına gelindiğinde okuluzun toplam öğrenci sayısı 49 kişi olup pansiyonumuzda 44 öğrenci barınmaktadır.

Yayın: 17.02.2020 - Güncelleme: 17.02.2020 14:21 - Görüntülenme: 343